top of page

ALIŞVERİŞ YAPARKEN BİR KIYAFETİN KALİTELİ OLDUĞUNU ANLAMANIZI SAĞLAYACAK 10 İPUCU!

1-Sıkarak pamuğun kalitesini kontrol edin.

Biraz kumaşı alın ve birkaç saniye yumruğunuzda sıkıca sıkın. Bundan sonra kumaş buruşuk kağıt gibi görünüyorsa, şeklini korumak için özel bir ile işlem görmüş demektir. Bu tür giysiler ilk yıkamadan sonra halı gibi görünmeye başlayacaktır.Bu yüzden bu tarz kıyafetleri almamanızı öneririm.


2. Boşlukları görmek için dikişleri çekin.

Kaliteli ürünlerin yoğun dikişleri ve kalın dikişleri vardır. Dikişli parçaları hafifçe ayırmayı deneyin. Dikişler boşluklar gösteriyorsa, bir çöp parçasına bakıyorsunuz demektir.Bu tarz bir ürünü uzun yıllar giyemeyecek ve sürdülebilir modaya katkı sağlamamış olacağız.



3. Fermuarları açmaktan kaçının.

Kayışla kaplı metal fermuarlı kıyafet ve aksesuarları satın aldığınızdan emin olun: bunlar en güvenilir ve uzun ömürlüdür. Açık plastik fermuarlar genellikle kırılır ve hemen hemen her öğede kalitesizliğin bir işaretidir.


4. Etek kenarının yeterince geniş olduğundan emin olun.

Pantolon ve eteklerin etek ucu 4 cm'ye kadar olmalıdır. Bluzlar ve gömlekler yaklaşık 2 cm'den daha küçük olanlarla yapabilirler. Etek ucu yoksa veya bu yer basitçe dikilmişse, muhtemelen düşük kaliteli bir ürüne bakıyorsunuzdur.



5. Kumaşı çekiştirin.

Kaliteli bir ürün her zaman şeklini koruyacaktır. Bir elbisenin veya eteğin esnek bir kısmını alın, çekin ve sonra bırakın. Kumaş şeklini kaybederse ucuz ve kalitesiz kumaşa bakıyorsunuz demektir.


6. Fermuarın uzunluğunun eşleştiğinden emin olun.

Elbiseler, etekler veya diğer herhangi bir kıyafet üzerindeki fermuarlar eşit uzunlukta, eşit uzunlukta olmalı ve renkleri eşleşmelidir.



7. Etikete dikkat edin.

Pamuk, ipek ve yün gibi doğal kumaşlar güçlüdür ve sentetiklere göre daha dayanıklıdır. Bununla birlikte,% 100 pamuk yıkandıktan sonra hızla çekebilir. Bu nedenle, suni kumaş (viskon, polyester, naylon vb.) İlavesi (% 5-30) olan giysiler seçmek iyi bir fikirdir. Bu giysiler esnemeyecek ve size daha uzun süre hizmet edecek.


8. Dikişlerin ve ipliklerin eşleştiğinden emin olun.

Kumaş desenlerini ve iplik renklerini inceleyin. Desenler eşleşmiyorsa ve farklı renklerde ipliklerle dikişler yapılmışsa, bu ürünün aceleyle yapıldığının açık bir işaretidir. Miktar muhtemelen burada öncelikti, kalite değil.


9. Düğmeleri ve ilikleri kontrol edin.

Üreticiler sahte veya düşük kaliteli bir ürün ürettiklerinde, genellikle küçük ayrıntılara dikkat etmezler. Bu nedenle bir ürünü satın almadan önce düğme ve ilikleri incelemelisiniz. Düğmelerin sabitlendiğinden ve dışarıda iplik çıkmadığından emin olun. Delikler düzgün bir şekilde kapatılmalı ve eşit şekilde kesilmelidir.


10. Kıvrımlardaki renklere bakın.

Kolların, kayışların veya bağlantıların renkleri soluk görünüyorsa veya kıvrımlarda izler bırakıyorsa, bu düşük kaliteli bir öğenin işaretidir. Aynı şey, öğenin bir kısmının diğerlerinden daha açık veya daha koyu görünmesi için de geçerlidir. Bu tür bir renk, birkaç yıkamadan sonra yavaş yavaş kaybolacaktır.

Yabancı kaynak: https://brightside.me/inspiration-tips-and-tricks/10-tips-to-help-you-recognize-quality-items-374560/?utm_source=fb_brightside&utm_medium=fb_organic&utm_campaign=fb_gr_brightside

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page