top of page

Güneş Gözlüklerinin Yüzünüzün Şekline Uyup Uymadığını Nasıl Anlarsınız?

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi tabiki de güneş gözlüklerimizz!

Bana hangi gözlük yakışır ya da güneş gözlüğü seçimi için nelere dikkat etmeliyim gibi pek çok soru aklınıza takılıyor olabilir. Bu çok normal! Çünkü kadın ya da erkek fark etmez, güneş gözlüğü satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok detay mevcut. Bunlardan biri de yüz şekli ve yapısı. Ama merak etmeyin yüz tipine göre güneş gözlüğü seçimi için pek çok püf noktası mevcut. İşte onlardan bazıları…


Oval bir yüze sahipseniz

Eğer oval bir yüzünüz var ise, işiniz çok kolay olacak . Çünkü bu yüz şekline neredeyse her stildeki güneş gözlüğü modeli yakışıyor. Yuvarlak, köşeli, oval, çekik ya da damla şeklindeki güneş gözlüğü modellerini de tercih edebilirsiniz.


Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz

Geniş bir alın ve dar çeneli olarak açıklanabilecek kalp şeklinde bir yüze sahipseniz oval, çekik, köşeli veya çerçevesiz güneş gözlükleri size çok yakışacaktır. Göz seviyesinin altındaki bölgeyi daha geniş gösterebilmek ve çenedeki darlığı dengelemek adına üst bölümünde süslemeler yer alan çerçevelere de göz atmayı unutmayın.


Yuvarlak şekilli yüzler için

Eni ve boyu doğru orantılı yüz şekilleri için söylenen yuvarlak hatlı bir yüze sahipseniz Wayfarer, kedigözü, köşeli, dikdörtgen ya da kare olan güneş gözlüğü modellerini deneyebilirsiniz. Böylelikle bu modeldeki güneş gözlüklerini kullandığınızda yüzünüz çok daha ince bir görünüme sahip olacaktır.


Kare, köşeli ve dikdörtgen yüz şekilleri için Eğer köşeli bir yüz yapısına sahipseniz çekik, yuvarlak ve oval modelleri tercih edebilirsiniz. Dikdörtgen yüz şekline sahip olanlar ise ince saplı güneş gözlüklerini denemeli.


Üçgen yüz şekilleri için

Çene bölgesinin dar ve alın kısmının geniş olduğu üçgen yüz şekline sahipseniz çekik, pilot ve köşeli güneş gözlüğü modellerini deneyebilirsiniz. Bu tarz modeller dar çene yapısını dengeleyecektir. Ancak yine de üst bölümde ince detay ya da süslemelerin bulunduğu güneş gözlüklerini tercih ederseniz, ayrıntılar daha hoş bir şekilde ortaya çıkacaktır.


Güneş gözlüğü alırken bunlara da dikkat edin

• Beğenip satın almayı planladığınız güneş gözlüğünün kaliteli ve güvenilir bir marka olmasına özen gösterin. • Güneş gözlüğü seçiminde çerçeve dışında camlar da önemlidir. Güneş gözlüğünüzü kullanacağınız duruma göre cam rengini seçmek kullanışlı olacaktır. • Beğendiğiniz güneş gözlüğü her ne kadar yüz şeklinize uysa da kimi zaman saç ve ten renginizle uyumlu olmayabilir. Bu konuda da en uygun modeli bulmaya çalışmalısınız. • Güneş gözlüklerinin üzerinde UV ışınlarına karşı koruma sağlayıp sağlamadığını anlamanız için etiketler mevcuttur. Bunları incelemeyi unutmayın. • Güneş gözlüklerinde sağlık ve güvenliği simgeleyen CE işaretini de kontrol etmeyi unutmayın.



23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page