top of page

5 ADIMDA KENDİ STİLİNİZİ OLUŞTURUN!

Dış görünüşün ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Her ne kadar “dış görünüş benim için önemli değil, mühim olan iç güzellik” gibi klişe laflar etsek de tavrımızla kendi düşüncemizi yine kendimiz çürütüyoruz.

Kötü bir dış görünüşle, iş hayatında parlayabilmemiz veya istediğimiz ilişkiye başlayabilmemiz oldukça zor.İnsanlar üzerinde pozitif bir etki yaratıp, “ne kadar çekici, sempatik” gibi sıfatlarla anılabilmek hepimiz için oldukça önemlidir.Değil mi? Kısacası; içimiz ne kadar güzel olursa olsun, onu gösterebilmek için öncelikle dış görünüş faktörüne dikkat etmemiz gerekiyor. İşte bu noktada da karşımıza; hepimizin diline pelesenk olmuş “stil''

kavramı çıkıyor. Kimileri bunu marjinal bir giyim tarzı ile başarmaya çalışırken, kimileri de moda olan her şeyi üzerine geçirerek bir stil yaratmaya çalışıyor. . İşte bunun için sizlerle; ''5 adımda nasıl stil sahibi olabilirim'' gibi soruların cevapları üzerine konuşacağız.




Kendinizi Tanıyın ve Tarzınızı Yaratın!

Kendinizi tanımanız, tarz yaratmanız konusunda kilit nokta! Doğru form, doğru renk ve doğru kumaş… Sadece bunları bildiğinizde sorun çözülmüş demektir.Vücut tipinizi iyi tanımalı ve kıyafetlerinizi ona göre seçmelisiniz.Bu sayede kendizi iyi hissedecek ve stil sahibi olmuş olacaksınız! Unutmadan...kendinize en çok yakıştırdığınız renkleri tercih etmelisiniz.


Tarz Sahibi Herkesin Dolabında Bulunması Gereken Eşyalardan Edinin!

Herkesin farklı bir tarzı olsa da olmazsa olmaz denilebilecek bazı parçalar olduğu da doğrudur. Gözlem yapmaktan çekinmeyin.Örneğin Stilini beğendiğiniz bir arkadaşınızı örnek alabilirsiniz.Unutmayın! moda evrensel,tarz ise size özeldir.Örneğin; boğazlı kazaklar her erkek için kurtarıcı niteliği taşıyan kıyafetler arasındadır. Deri ceket, kaliteli bir blazer ceket, kot veya tüvit pantolon, bilekli botlar, fular, boyunluk, ekose gömlek, bere ve şapka, şişme yelek, kaliteli ayakkabılar, hırka, kemer gibi eşyalar da bir erkeğin dolabında bulunması gereken diğer vazgeçilmezlerdir.Bir kadının dolabında ise mutlaka kaliteli bir jean pantolon olmalıdır. Kaliteli bir kot pantolon her türlü parçayla kombine edilebilir. Üzerine spor şık bir ceket giyebilir, ceketin içine salaş bir askılı bluzle harika bir kombin yaratabilirsiniz.






Modayı Takip Edin Ama Kendinize Yakışanı Alın!

Elbette, modayı takip etmenizde hiçbir sakınca yok. Ancak modaya uygun giyineceğim diye de ortalıkta üzerinize yakışmayan şeylerle dolaşmamalısınız. Örneğin; İspanyol paça pantolonlar moda oldu. Eğer kısa ve kalın bacaklara sahipseniz, İspanyol paça giymeniz pek hoş olmayacaktır. Keza uzun bacaklıların yüksek bel etekler, pantolonlar giymeleri de aynı şekilde yanlıştır. Anlayacağınız tarz olmak demek, trend ürünleri tercih etmek ve yakışmamasına rağmen onları kullanmak demek değildir.



Değişimden Korkmayın!

Belki de işin püf noktası bu! Ufak değişiklikler yapmak,yeni renkler denemek size terapi gibi gelecektir.


Spor Yapma Alışkanlığı Edinin!

Erkeklerin yanı sıra kadınlar da spor yapmalı! Aslına bakarsanız, spor 7’den 70’e herkesin hayatında yer alması gereken bir kavram ama konumuz tarz yaratmak olduğu için detaylara girmiyorum. Evet, tarz sahibi olmak isteyen kadınlar kesinlikle spor yapmalı çünkü yaş ilerledikçe bünye kilo almaya, sarkmaya başlıyor. Ve spor sayesinde yaşın beden üzerinde yarattığı etkileri azaltmak kesinlikle mümkün.

Sonuçta; ne kadar fit görünürseniz ve kendinizi ne kadar iyi, sağlıklı hissederseniz, giydikleriniz aynı derecede üzerinizde güzel duracaktır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı; eğer yoksa bugünden tezi yok sporu hiç bırakmayacağınızı alışkanlıklarınızdan biri haline getirmelisiniz.

Unutmayın; tarz sahibi olmak için kıyafetlerinizin yanı sıra hal ve hareketleriniz de önemlidir. İşte bunun için hayata karşı nasıl duracağınızı bildiğinizden emin olmalı, tutarsızlıklardan şiddetle kaçınmalısınız. Yani bir tek üzerinizdekilere değil karakterinize de özen göstermelisiniz.





38 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page